12/09/2018

Acum jumătate de an am pornit să investigăm „Paradisul oligarhului” din străinătate. Am căutat în trei țări proprietățile exclusiviste ale liderului democraților, Vladimir Plahotniuc. Pentru asta am făcut echipă cu jurnaliști din străinătate, care ne-au ghidat în demersul de a obține documente și a identifica proprietățile ascunse.

Am accesat și analizat zeci de documente din jurisdicții offshore și țări europene. Unele se regăsesc în „Paradisul oligarhului”. Altele dezvăluie detalii și conexiuni pentru noi piste de investigat.

Toate acestea nu ar fi fost posibile fără sprijinul cititorilor RISE Moldova.

IATĂ CÂT A COSTAT.Citiți mai jos și alte articole la acest subiect:

[VIDEO] Paradisul oligarhului

Vila din București a oligarhului Plahotniuc

[IMAGINI] Vladimir Plahotniuc, monitorizat în străinătate

Tranzacția și interesele din spatele „Casei Albe”

PlahotniucLeaks


RISE Moldova este o comunitate de jurnaliști de investigație, programatori și activiști din Republica Moldova și România.
RISE Moldova investighează crima organizată și face conexiuni din zone offshore, dezvăluie scheme de spălare a banilor din Europa de Est și Asia Centrală, scheme de corupție, contrabandă, fraude fiscale, trafic de arme și scoate la lumină afacerile ascunse ale politicienilor.
RISE Moldova face parte din rețeaua globală a jurnaliștilor de investigație „Global Investigative Journalism Network” și se numără printre membrii organizației „The Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP)”. În 2015 și 2016, RISE a fost partenerul pentru Republica Moldova al proiectelor globale de investigație #PanamaPapers și #SwissLeaks, coordonate de The International Consortium of Investigative Journalists.

Preluarea articolelor de pe www.rise.md se realizează în limita maximă de 1.000 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct la sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu RISE Moldova. Materialele de pe platforma on-line www.rise.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din R. Moldova.


RISE LEAKS


Comenteaza acest articol