23/09/2014

RISE Moldova publică, în exclusivitate, mai multe imagini cu vizitele lui Vladimir Plahotniuc la vila sa din Sciez (Franța), pe care nu a menționat-o în declarațiile de avere depuse la Comisia Națională de Integritate (CNI) în perioada când era deputat.

2013-02-08-1258

Imaginile publicate mai jos îl surprind pe Vladimir Plahotniuc în timp ce vizitează vila din Sciez, face cumpărături, dar și în compania unor oameni de afaceri. Printre persoanele surprinse în compania milionarului moldovean se numără Doina Popa, prezentatoare la PRIME TV; Irina Ulianovschi, fiica fostului președinte de la Curtea de Apel Comrat (Gheorghe Ulianovschi); Adrian Candu, viceprim-ministru și ministru al Economiei; omul de afaceri Iurii Luncașu, dar și persoane de încredere din anturajul acestuia.

Luncașu este președinte al Clubului Oamenilor de Afaceri „Interdependența” și deține acțiuni la SC „DENIR LUX” SRL, „PRIMPROF CONSTRUCT” SRL, „ACVILIN-GRUP” și „GB & CO” SRL – (companii de construcții, import de mobilă, țigări și fabricarea vinului).

Vladimir Plahotniuc a fost monitorizat în străinătate în timp ce deținea funcția de deputat în Parlamentul R. Moldova.

RISE Moldova a încercat de mai multe ori să ia legătura cu Vladimir Plahotniuc, însă acesta nu ne-a răspuns la telefon.

Săptămâna trecută, Vladimir Plahotniuc a ajuns din nou în vizorul CNI, după ce un deputat comunist a publicat fotografii cu vila de 3 milioane de EUR din sud-estul Franței, deținută de familia Plahotniuc încă din 2008.

Reacția CNI: „După o verificare prealabilă a informațiilor publicate în presă, a sesizării făcute de Grigore Petrenco, deputat al Parlamentului R. Moldova, precum și după examinarea explicației depuse de Vlad Plahotniuc la CNI în data de 17.09.2014, în una din următoarele ședințe, Comisia va decide asupra inițierii controlului în acest caz”. Detalii, AICI

Menționăm că la sfârșitul anului 2013, CNI a investigat veniturile și proprietățile lui Plahotniuc, la solicitarea acestuia, dar n-a identificat afaceri sau imobile nedeclarate. „Nu există circumstanțe din care să rezulte încălcarea regimului juridic al declarării veniturilor și proprietăților. Decide: Clasarea cauzei”, a hotărât conducerea CNI. Detalii, AICI

Vladimir Plahotniuc:Atunci când am anunţat că mă retrag din funcţia de deputat […], am şi cerut CNI să verifice declaraţia mea de avere, pentru a elimina orice suspiciuni în ceea ce mă priveşte – şi e bine că au luat act de solicitarea mea şi au demarat verificările respective”.

În Declarația de avere pe anul 2012, Vladimir Plahotniuc a menționat că deține două apartamente, patru garaje, un spațiu la subsol, trei automobile de marcă Mercedes – cumpărate în aceeași zi, și 90% din capitalul firmei Prime Management SRL. Detalii, AICI


Preluarea articolelor de pe www.rise.md se realizează în limita maximă de 1.000 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct la sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu RISE Moldova. Materialele de pe platforma on-line www.rise.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din R. Moldova.

RISE LEAKS

Comenteaza acest articol