9/04/2019

victor-micu-l

Victor Micu, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, consideră inițiativa democraților privind alegerea judecătorilor de către popor una „foarte complicat” de pus în practică, deoarece „tot ce s-a făcut până acum […] o să fie revizuit”. Dar precizează că magistrații vor fi nevoiți să se conformeze, „dacă Parlamentul va considera să adopte așa o lege”.

Într-un interviu pentru RISE Moldova, Victor Micu ne-a mai vorbit despre:

Judecătorii arestați pentru luare de mită: Sunt probe suficiente pentru a permite efectuarea unor acțiuni care țin de procedura penală.

Demisiile în lanț ale judecătorilor: Este un lucru normal.

Integritatea judecătorilor: N-am fost influențat și pot să răspund pentru mine.

Averile judecătorilor: Societatea e cu ochii pe noi. Fiți mai modești!

Relațiile cu presa: Le-am spus judecătorilor: Cu presa trebuie să aveți o prietenie.

Invalidarea alegerilor locale anticipate din municipiul Chișinău: Nu am dreptul să comentez.

Candidatura lui Corneliu Gurin la funcția de judecător al Curții Constituționale: Că este controlat sau nu este controlat [politic], pe noi nu ne interesează aceasta.

Acest material face parte dintr-o serie de interviuri cu persoane de interes public realizate de reporterii RISE Moldova.

[INTERVIU] Alina Russu – bilanț electoral
[INTERVIU] Petru Lucinschi: Putin mi-a permis să privatizez o vilă
[INTERVIU] Vladimir Voronin: Vor fi cele mai mari falsificări ale alegerilor


Acest material a fost realizat de RISE Moldova cu sprijinul National Endowment for Democracy în cadrul proiectului „Transparent Democracy Through Quality Journalism”, implementat de RISE Moldova. Opiniile exprimate în această publicație aparţin în exclusivitate autorului şi nu reflectă neapărat poziţia National Endowment for Democracy. Instituțiile finanțatoare nu influențează în niciun fel subiectul şi conținutul materialelor publicate.

Preluarea articolelor de pe www.rise.md se realizează în limita maximă de 1.000 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct la sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu RISE Moldova. Materialele de pe platforma on-line www.rise.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din R. Moldova.

Comenteaza acest articol