9/01/2019

Din cauza modificării legislației electorale și trecerii la sistemul de vot mixt, la scrutinul parlamentar din februarie 2019 vor avea loc cele mai mari falsificări ale alegerilor de până acum. De această părere este Vladimir Voronin, președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova. Într-un interviu pentru RISE Moldova, Voronin ne-a vorbit și despre șansele comuniștilor de a accede în următorul legislativ, dar și despre provocările pe care le-au avut la desemnarea candidaților pe circumscripții.

vladimir-voronin

Vladimir Voronin ne-a mai povestit cât de des trece pe la vila din pădurea Țiganca, dacă i se mai deschid porțile acolo și care e relația dintre el și firma care arendează pădurea. „Unica pădure unde am acces.

Și-a amintit în ce condiții l-a cunoscut pe Vladimir Plahotniuc, actualul președinte al Partidului Democrat din Moldova, și cum a ajuns să-i confere ordinul „Gloria Muncii”. „Prima dată am dat mâna cu dumnealui pe teritoriul Mănăstirii Curchi.

Ne-a relatat și cât de mult s-a chinuit să vândă clădirea din centrul Chișinăului peste care acum fâlfâie steagul democraților. „Câți ambasadori am purtat eu personal pe acolo, ca să le propun pentru ambasadă… – Luați-vă, văi, prestij… Folosiți-vă! – Hmmmm…

Dacă l-a ajutat politica să se îmbogățească, ce averea are, care îi sunt planurile de viitor și care este cel mai mare regret al lui, ca fost președinte al Republicii Moldova, – sunt alte câteva întrebări ale căror răspunsuri le aflați în interviul video de mai jos.

Acest material face parte dintr-o serie de interviuri cu persoane de interes public realizate de reporterii RISE Moldova.


Acest subiect a fost realizat de RISE Moldova cu sprijinul Departamentului Buna Guvernare al Fundaţiei Soros-Moldova și al Fundațiilor pentru o Societate Deschisă (OSF), în cadrul proiectului „Transparent Democracy Through Quality Journalism”, implementat de RISE Moldova. Opiniile exprimate în această publicație aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia Fundaţiei. Instituțiile finanțatoare nu influențează în niciun fel subiectul şi conținutul investigațiilor publicate.

Preluarea articolelor de pe www.rise.md se realizează în limita maximă de 1.000 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct la sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu RISE Moldova. Materialele de pe platforma on-line www.rise.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din R. Moldova.

RISE LEAKS


Comenteaza acest articol