3/04/2019

alina-russu-l

Alina Russu, președinta Comisiei Electorale Centrale, a făcut bilanțul scrutinului parlamentar din 24 februarie, într-un interviu pentru RISE Moldova.

Despre neregulile depistate de RISE Moldova în registrele donatorilor persoanelor fizice: Noi nu avem competența de investigare.

Despre donațiile în numerar de sute de mii de lei ale lui Vladimir Plahotniuc, Andrian Candu, Alexandru Machedon: Nu au încălcat legea.

Despre existența persoanelor cu identități false și decedate în Registrul de Stat al Alegătorilor: În debutul perioadei electorale aveam peste 30 de mii de conflicte.

Despre restricționarea accesului jurnaliștilor RISE Moldova la declarațiile de avere ale candidaților electorali: Am primit citația că ne-ați atacat în judecată. Vom aștepta decizia instanței.

Despre publicarea proceselor-verbale după decizia Curții Constituționale: Valabilitatea proceselor-verbale deja nu mai poate fi contestată.

Despre modul în care s-au desfășurat alegerile parlamentare: Consider că scrutinul a fost organizat în mod corect și transparent.

Acest material face parte dintr-o serie de interviuri cu persoane de interes public realizate de reporterii RISE Moldova.
[INTERVIU] Petru Lucinschi: Putin mi-a permis să privatizez o vilă
[INTERVIU] Vladimir Voronin: Vor fi cele mai mari falsificări ale alegerilor


Acest material a fost realizat de RISE Moldova cu sprijinul National Endowment for Democracy în cadrul proiectului „Transparent Democracy Through Quality Journalism”, implementat de RISE Moldova. Opiniile exprimate în această publicație aparţin în exclusivitate autorului şi nu reflectă neapărat poziţia National Endowment for Democracy. Instituțiile finanțatoare nu influențează în niciun fel subiectul şi conținutul materialelor publicate.

Preluarea articolelor de pe www.rise.md se realizează în limita maximă de 1.000 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct la sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu RISE Moldova. Materialele de pe platforma on-line www.rise.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din R. Moldova.

Comenteaza acest articol