26/08/2015

Alexandru Ciobanu, director general adjunct al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), a fost eliberat din funcție. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Valeriu Streleț în cadrul ședinței de Guvern, de astăzi, 26 august.

Alexandru Ciobanu

Demisia lui Ciobanu vine după ce acesta a fost vizat în ancheta RISE Moldova „Embargo moldovenesc la exportul de fructe în Rusia”, dar și după ce l-a intimidat pe reporterul RISE Moldova.

Premierul Streleț a menționat că ANSA este în centrul mai multor subiecte din presă referitor la eliberarea certificatelor fitosanitare pentru exportul produselor agroalimentare.

„În ultima perioadă Agenția este în centrul mai multor subiecte din presă, în special cele ce țin de eliberarea certificatelor fitosanitare pentru exportul produselor agroalimentare. Am avut două discuții cu persoana vizată, dar nu am sesizat schimbarea de atitudine. Am solicitat directorului interimar al ANSA, Grigore Porcescu, să inițieze procedura de demisie a directorului general adjunct, Alexandru Ciobanu. Hotărârea va intra în vigoare la încheierea concediului medical al acestuia”, a subliniat premierul.

În același context, șeful cabinetului de miniștri a mai spus: „Nu vom permite să se facă presiuni asupra presei”.

Menționăm că, în urma anchetei RISE „Embargo moldovenesc la exportul de fructe în Rusia”, Centrul Național Anticorupție investighează „pretinsele abuzuri ale factorilor de decizie ai ANSA”, iar directorul interimar al agenției, Grigore Porcescu, a inițiat o anchetă internă.

Citiți articolul Embargo moldovenesc la exportul de fructe în Rusia

Citiți și [AUDIO] Reporter RISE intimidat de un șef ANSA

Comenteaza acest articol