Rise Moldova

5/10/2016

Vârstă: 51

[:ro]

Silvia Radu este candidata la funcția de președinte cu cele mai mari venituri. Doar anul trecut a încasat aproape 10 milioane de lei.

De profesie jurist, Silvia Radu a deținut mai multe funcții în Departamentul Energetică, Resurse Energetice şi Combustibili (pe atunci autoritatea publică centrală de administrare a energeticii). Ulterior, a fost șef de secție în cadrul Întreprinderii de Stat „Moldtranselectro”.

Din 2000 până în 2015 a activat în cadrul companiei Gas Natural Fenosa. Timp de șapte ani, Silvia Radu a fost președinte în această întreprindere.

În afaceri, Silvia Radu s-a asociat cu Valentin Vizant, fost secretar al Comisiei Electorale Centrale și fost director al Administrației de Stat a Aviației Civile și Î.S. Poșta Moldovei. La fel, ea a fost partener de afaceri cu Cătălin Giosan, director al postului de televiziune Pro TV Chișinău.

[:ru]

Сильвия Раду – кандидат в президенты с самыми высокими доходами. Только за прошлый год она заработала около 10 млн. леев.

Юрист по профессии, Сильвия Раду занимала различные должности в Департаменте энергетики, энергоресурсов и топлива (на тот момент центральный орган публичного управления в области энергетики). Впоследствии руководила отделом в госпредприятии Moldtranselectro.

С 2000 по 2015 годы работала в компании Gas Natural Fenosa, из которых семь лет возглавляла это предприятие.

В сфере бизнеса коллегой Сильвии Раду был экс-секретарь ЦИК и бывший директор Государственной администрации гражданской авиации, а также госпредприятия «Почта Молдовы» Валентин Визант. Другим ее бизнес-партнёром был директор телеканала Pro TV Chișinău Кэтэлин Жосан.

[:]

Avere
Clădiri: 3
471 MP
Terenuri: 4
36.4 HA
Venit*:
13494970 MDL
Conturi:14
4103154 MDL

* venitul calculat pe ultimii 2 ani

FUNCȚII PUBLICE
|
1998
Specialist principal, șefă de secție, Departamentul Energetică, Resurse Energetice şi Combustibili
1995


[:ro]Afacerile celui mai bogat candidat la prezidențiale[:ru]Бизнес самого богатого кандидата в президенты[:]

[:ro]Silvia Radu este nu doar cel mai bogat candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova, dar și un afacerist abil. Pe lângă salariul fabulos – 10 milioane de lei,…Comenteaza acest articol