20/01/2015

Liderul interlop „Vanea Pisateli” (Ion Druță) a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru că a vândut reporterilor RISE un lansator de grenade anti-tanc și un pistol-automat. Sentinţa a fost pronunţată astăzi de Judecătoria Buiucani.

comunicat procuraturaDosarul penal, instrumentat de Procuratura Generală pentru vânzare ilegală a armelor şi muniţiilor, a fost generat de o investigație RISE. Mai exact, la mijlocul lunii mai 2014, RISE a cumpărat de la „Pisateli”, în centrul Chișinăului, un lansator de grenade anti-tanc de model ”RPG-18” (”MУХА”) și un pistol semi-automat  de model „TT”, ambele fiind furnizate de „Pisateli” în timp record.

„Pisateli” figurează și pe o altă cauză penală, la Curtea de Apel Chișinău, fiind acuzat de triplu omor. În plus, el este urmărit de Interpol și judecat în lipsă la București pentru tentativă de crimă și trafic de arme.

Gruparea din care face parte “Pisateli” este condusă de <hoțul în lege> Ion Gușan, zis “Nicu Patron”. Formată în principal din rakeți moldoveni și transnistreni, rețeaua Patron s-a specializat, de-a lungul timpului, în trafic de persoane, contrabandă de țigări, taxe de protecție și asasinate la comandă.

Vezi investigația Armele Rusiei, traficate în Ucraina prin rakeți moldoveni

Vezi filmul documentar Asasin în Lege


Preluarea articolelor de pe www.rise.md se realizează în limita maximă de 1.000 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct la sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu RISE Moldova. Materialele de pe platforma on-line www.rise.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din R. Moldova.
Comenteaza acest articol