3/11/2015

Alexandr Grigoriev, partenerul de afaceri a lui Igor Putin (vărul președintelui rus), a fost arestat la Moscova de forțele speciale pentru spălare de bani. Grigoriev se numără printre beneficiarii ruși care au spălat 20 de miliarde de dolari prin intermediul judecătorilor moldoveni.

Putin-si-GrigorievAfaceristul rus Aleksandr Grigoriev controla 16,35 % din acțiunile băncii Russkiy Zemelniy Bank, o instituție financiară care, în perioada 2012-2014, a transferat prin intermediul Moldindconbank-ului 152 500 000 000 de ruble (aproximativ 5 miliarde USD).

Într-o investigație RISE am dezvăluit că, la Russkiy Zemelniy Bank, Grigoriev și-a adus propria echipa de manageri, din care a făcut parte și Igor Putin, vărul președintelui rus, membru în consiliul băncii până în 2014.

Igor Putin și Aleksandr Grigoriev sunt legați prin mai multe combinații. Putin a fost membru al consiliului „SU-888”, o companie de construcții în care Grigoriev este acționar majoritar. De asemenea, el a fost în consiliul „Promsberbank”, o bancă mică din regiunea Moscovei, în același timp când Grigoriev a fost acolo acționar.

Din informațiile obținute de RISE Moldova de la Poliția de Frontieră, reiese că Grigoriev a vizitat Moldova de două ori: pe 29 mai 2014 și pe 24 iunie 2014.

Citiți AICI: „Spălătoria rusească”: Moscova – Riga via Chișinău
Citiți AICI: Conturile „fantomă” de la Moldindconbank ale unui bancher rus


Preluarea articolelor de pe www.rise.md se realizează în limita maximă de 1.000 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct la sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu RISE Moldova. Materialele de pe platforma on-line www.rise.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din R. Moldova.
Comenteaza acest articol