28/10/2015

Ministerul Mediului s-a autosesizat pe marginea investigației RISE: „[CAMERĂ ASCUNSĂ / DOC] Traficanții de pădure”, publicată astăzi, 28 octombrie. Ancheta jurnalistică îl vizează și pe un angajat Moldsilva, care ne-a propus printr-un intermediar 4 ha de pădure la preț de 75 000 euro.

ordinul ministrului MunteanuValeriu Munteanu, ministrul Mediului, a semnat un ordin prin care îi solicită șefului Moldsilva să inițieze o anchetă de serviciu pe numele angajaților „care ar fi intermediat întreaga afacere” dezvăluită de reporterii RISE Moldova.

„Agenția Moldsilva va iniția o anchetă de serviciu în cadrul întreprinderilor subordonate, cu stabilirea încălcărilor disciplinare de către angajații acestora, cu suspendarea din funcție a persoanelor implicate și aplicarea sancțiunilor ce se impun”, se indică în ordinul ministrului.

Prin același ordin, auditorul intern al ministerului, Ionel Sîrghii, urmează să efectueze un control la Moldsilva ca să identifice și alte tranzacții asemănătoare.

De asemenea, ministrul Mediului a expediat o sesizare în adresa Procuraturii Generale prin care solicită „examinarea circumstanțelor de fapt și de drept expuse în această investigație, în vederea stabilirii dacă, în acțiunile persoanelor implicate în acest caz, sunt elemente constitutive ale infracțiunilor prevăzute de Codul Penal”.

Citiți investigația „Traficanții de pădure”, AICI


Preluarea articolelor de pe www.rise.md se realizează în limita maximă de 1.000 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct la sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu RISE Moldova. Materialele de pe platforma on-line www.rise.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din R. Moldova.
Comenteaza acest articol