25/05/2015

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat duminică, 24 mai, la emisiunea „Replica” de la Prime TV că, în 2010, nu era în politică și că, în 2011, nu ar fi semnat procuri sau ar fi reprezentat companiile de tip offshore OTIV Prime Media BV și OTIV Prime Real Estate BV, parte a grupului OTIV Prime Holding BV. Documentele obținute de RISE Moldova îl contrazic pe președintele Parlamentului.

  Reporter RISE: Dumnevoastră spuneți despre 2010, dar ați fost și în 2011 și mai departe – reprezentant. Pentru aceste servicii ați primit remunerare? nu au fost gratis. De ce nu ați menționat în nicio declarație de avere despre aceste venituri? Declarația de avere, AICI și AICI

Andrian CANDU: De unde știți că în 2010 nu au fost? În 2010 în general nu eram în politică și de ce ar fi trebuit să declar.

 

Reporter RISE: Este declarația dvs. pe 2010 și pe 2011 în Parlament.

Andrian CANDU: În 2011 – procura putea să fie valabilă, dar dacă eu nu am semnat nimic și nu am reprezentat interesele în 2011

 

Reporter RISE: Anul trecut ați fost reprezentant legal?

Andrian CANDU: Eu sunt reprezentant legal, în general, la foarte multe companii încă de pe timpurile trecute, fiindcă, procurile încă funcționează. Însă eu nu semnez, nu fac nimic pentru acele companii.

Reporter RISE: Și nu premiți nici un beneficiu?

Andrian CANDU: Nu primesc nici un beneficiu. Sigur că nu.

Amintim că postul de televiziune PRIME TV este deținut de General Media Group SRL, unde fondator este OTIV Prime Media BV, companie care a fost reprezentată legal în mai multe tranzacții de președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Menționăm că articolul „PlahotniucLeaks” se referă la conexiunile lui Vlad Plahotniuc, naș și coleg de partid al domnului Candu, cu mai multe afaceri controversate derulate de-a lungul timpului în Republica Moldova, precum și cu mai multe posturi TV naționale cu acționariat netransparent.

Citiți articolul „PlahotniucLeaks” (AICI)
Vedeți și „Răspunsul RISE la declarația președintelui Parlamentului” (AICI)

КОММЕНТИРУЙ ЭТУ СТАТЬЮ