20/02/2019

RISE Moldova lansează proiectul „People of Interest” – o bază de date interactivă. Pe această platformă conturăm profilurile unor figuri publice și conexiunile lor. Indexăm date despre companiile, dosarele, proprietățile, interesele înguste și interpușii lor.

cover-p-of

Informațiile pe care le publicăm aici le verificăm din mai multe surse deschise și închise.

Oamenii de pe People of Interest i-am întâlnit de mai multe ori în documentările noastre jurnalistice. Fie că votează legi sau jonglează cu bani publici, fie că sunt interpuși sau afaceriști cu greutate, deciziile lor ne afectează pe toți.

People of Interest este un proiect jurnalistic de tip „work in progress”. Detalii, AICI

Această platformă a fost lansată în cadrul proiectului „Using New Media for Civic Engagement and Transparent Elections” implementat de RISE Moldova în parteneriat cu Transitions, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Cehe și National Endowment for Democracy.
RISE Moldova face parte din rețeaua globală a jurnaliștilor de investigație „Global Investigative Journalism Network” și se numără printre membrii organizației „The Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP)”. În 2015 și 2016, RISE a fost partenerul pentru Republica Moldova al proiectelor globale de investigație #PanamaPapers și #SwissLeaks, coordonate de The International Consortium of Investigative Journalists.


Preluarea articolelor de pe www.rise.md se realizează în limita maximă de 1.000 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct la sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu RISE Moldova. Materialele de pe platforma on-line www.rise.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din R. Moldova.

RISE LEAKS

Comenteaza acest articol