13/10/2021

RISE Moldova anunță concurs de selectare a studenților de la universitățile din Chișinău și din Bălți pentru a participa la un program interactiv cu workshopuri, care se va desfășura pe parcursul anului de studii 2021-2022.

900poster-online-jic-2021-intro

Programul cuprinde trei etape:
I. Program de workshopuri extracurricular
– 10 sesiuni (tematici principale: Introducere în jurnalismul de investigație; Documentarea și structurarea informațiilor pentru o investigație; Baze de date naționale și internaționale, Online tools; Securitate digitală și fizică, Fact-checking)

NOTĂ: Workshopurile se vor desfășura în universități și/sau online, în funcție de regulile și măsurile de protecție împotriva răspândirii Covid-19).

II: Offline 2022
– eveniment de totalizare a cursurilor
– diplome pentru participanți
– anunțăm cine merge la următoarea etapă

III. Program de internship la RISE Moldova
În total, 8 participanți selectați de la mai multe universități vor trece printr-un program de internship la RISE Moldova. Studenții vor primi burse pentru desfășurarea stagiului.

De ce merită să aplici?
– Poți să faci un schimb de experiență cu jurnaliștii de investigație;
– Poți însuși tehnici noi și instrumente utile folosite în documentarea jurnalistică;
– Fiecare participant va primi un certificat de absolvire a programului;
– Oportunitatea de a fi 1 dintre cei 8 studenți care vor fi selectați pentru internship în cadrul redacției RISE Moldova;
– Oportunitatea de a obține 1 dintre cele 8 burse pentru perioada de internship;
– Oportunitatea de a interacționa cu studenți de la alte universități;
– Cu încredere vei putea adăuga un nou program important de workshopuri în CV-ul tău;

Studenții care doresc să aplice la proiectul realizat de RISE Moldova în parteneriat cu mai multe universități din Moldova vor completa formularul de participare, AICI.

DEADLINE: 25 Octombrie 2021

Pentru mai multe detalii ne puteți contacta la adresa de email student.risemoldova@gmail.com sau la info@rise.md .


Proiectul „Jurnalism de investigație pentru studenți” este realizat de RISE Moldova, cu sprijinul financiar al Ambasadei SUA în Moldova. Opiniile exprimate în cadrul proiectului aparțin autorilor acestuia și nu corespund neapărat celor ale Ambasadei SUA în Moldova.

Preluarea articolelor de pe www.rise.md se realizează în limita maximă de 1.000 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct la sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu RISE Moldova. Materialele de pe platforma on-line www.rise.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din R. Moldova.


RISE LEAKS

Comenteaza acest articol