27/06/2017

Un nou Parc Edelweiss este amenajat la doi pași de locuința oligarhului Vlad Plahotniuc de pe strada Bulgară din Capitală. Aici, pe un panou informativ scrie că terenul de joacă este construit cu suportul Fundației care îi poartă numele liderului Partidului Democrat.

santier-in-lucru_foto_risemd

Însă documentele obținute de RISE Moldova arată că, de fapt, Parcul Edelweiss este amenajat de către compania Constar Invest SRL, proprietara imobilului de alături – care anterior a aparținut Partidului Comuniștilor din Republica Moldova.

Lucrările de amenajare a acestui teren public au început în luna aprilie. Majoritatea copacilor au fost curățați, iar câțiva dintre ei au fost defrișați.

Galina LEAHU, șef-adjunct al ÎM „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi”: La 5 aprilie 2017 a fost eliberat actul permisiv. În continuare compania respectivă a încheiat un contract cu Asociația spațiilor verzi prin care au solicitat efectuarea lucrărilor. Potrivit contractului, a fost achitată suma de 22 626 de lei pentru efectuarea lucrărilor de curățiri sanitare.

Arhitectul șef al Preturii sectorului Centru din Chișinău, la fel, confirmă că în acte figurează compania Constar Invest SRL și nicidecum Fundația lui Vlad Plahotniuc Edelweiss.

Anatol PRICOP, arhitect șef al Preturii sectorului Centru, Chișinău: A fost coordonată schița de proiect de amenajare a terenului de joacă pentru copii pe strada Armenească 44/3 și conform actului este compania Constar Invest. La momentul când ni s-a prezentat era ca o intenție de binefacere. Dacă beneficiarul care s-a declarat aici pe urmă are unele relații cu alte structuri care fac binefaceri – de ce nu.

Mai multe detalii despre conexiunile între Constar Invest și Fundația lui Vlad Plahotniuc Edelweiss aflați în reportajul de mai jos.


Citiți și: Culisele afacerii imobiliare Voronin-Plahotniuc


Acest material este publicat în cadrul proiectului „Jurnalism de Calitate pentru Democrație” implementat de RISE Moldova în baza unui grant acordat de către Uniunea Europeană. Suma grantului oferit de Uniunea Europeană va acoperi 90% din costurile totale ale proiectului. Co-finanțarea proiectului „Jurnalism de Calitate pentru Democrație” pentru anul 2017 este asigurată de Fondul Naţional pentru Democrație (NED). Opiniile și constatările exprimate aparțin autorului și nu reflectă neapărat opinia Uniunii Europene.

Preluarea articolelor de pe www.rise.md se realizează în limita maximă de 1.000 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct la sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu RISE Moldova. Materialele de pe platforma on-line www.rise.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din R. Moldova.
Comenteaza acest articol