9/02/2015

RISE Moldova invită jurnaliștii, activiștii și bloggerii la training-ul: “Scraping 101 and programing for media”, ținut de Smari McCarthy, programator OCCRP care a colaborat cu WikiLeaks.

Smari McCarthy, originar din Islanda, este co-fondator „Icelandic Digital Freedom Society”, organizație care promovează libertatea digitală, și „Icelandic Pirate Party” (Partidul Piraților din Islanda). El a colaborat cu Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, și Brigitta Jonsdottir, politiciană și activistă islandeză. Grație proiectelor și a colaborărilor sale cu activiști care promovează libertatea de exprimare, Islanda este astăzi cunoscută drept „paradisul libertății presei”.   La Chișinău, Smari va ține un workshop despre:

– Cum să extragem informațiile de pe diverse site-uri cu ajutorul unor programe inovative;
– Cum și unde putem găsi informații utile;
– Care sunt tipurile de baze de date și cum să lucrăm cu ele;
– Ce este Python și cum poate fi folosit acest program în procesul de documentare;
– Metode și instrumente de vizualizare a datelor;

Training-ul va avea loc vineri, 20 februarie 2015, începând cu ora 09:00, în sala de conferințe, hotelul “Europa”. Adresa: Chișinău, str. Vasile Lupu, 16.

Cine poate participa
La training pot participa jurnaliști din presa de limbă română și rusă, locală și națională, bloggeri, programatori și activiști care promovează libertatea de exprimare și libertatea presei.

Numărul locurilor disponibile este limitat.

Doritorii de a fi incluși în lista participanților la training sunt rugați să expedieze CV-ul la adresa de e-mail: olgaceaglei.rise@gmail.com până la data de 15 februarie 2015, ora 17:00. Persoană de contact: Olga Ceaglei, GSM: 068850555

Training-ul face parte din Programul “RISE Investigative Journalism” în cadrul proiectului “Relansarea jurnalismului de calitate în Republica Moldova”, realizat în colaborare cu OCCRP și RISE Project România, cu suportul financiar al Biroului pentru Democrație, Drepturile Omului şi Muncă al Departamentului de Stat al SUA.
Comenteaza acest articol