1/11/2015

RISE Moldova a devenit membru al proiectului internațional „n-vestigate” lansat la Berlin de organizația non-profit n-ost (Rețeaua de Reporteri pentru Europa de Est) din Germania. Proiectul unește mai mulți jurnaliști de investigație, experți, juriști media și activiști din UE, Rusia, Ucraina, Georgia, Armenia și Moldova.

  Unul din elementele-cheie al acestui proiect este realizarea unor investigații transfrontaliere pe subiecte de interes public care vizează cel puțin două țări menționate mai sus. Primele articole urmează să fie publicate în perioada decembrie 2015 – februarie 2016.

n-ost a devenit cunoscută în Europa cu proiectul LegalLeaks. Inițiativa a avut drept scop să ajute jurnaliștii de investigație din Europa de Est să acceseze mai ușor bazele de date disponibile. Ca urmare au fost publicate zeci de ghiduri pentru jurnaliști din diferite țări și în diferite limbi. Ghidul pentru Republica Moldova îl puteți accesa AICI.

Partenerii n-ost în implementarea proiectului “n-vestigate” sunt RPDI (Institutul de Dezvoltare a Presei Internaționale) din Ucraina și de trei organizații de jurnaliști de investigație: RISE Moldova, Hetq din Armenia, și Liberali din Georgia. Printre organizații participante se numără SCOOP din Danemarca, Correctiv din Germania, Novaya Gazeta din Rusia, sau Yanukovych Leaks din Ucraina. Participanți din partea Moldovei sunt jurnaliști freelanceri, reporteri de la surse media independente precum NewsMaker, dar și experți de la organizațiile Expert-Grup și eGov.

Proiectul este finanțat de Ministerul pentru Dezvoltare și Cooperare Economică al Germaniei. Mai multe detalii le găsiți aici.

Comenteaza acest articol