23/08/2014

Reporterul RISE Moldova, Iurie Sanduța, a fost  amenințat de către agentul proxy, Ruslan Siloci, implicat în „Spălătoria rusească”: Moscova – Riga via Chișinău.

Ruslan Siloci  (6)

Ruslan Siloci

De la numărul de telefon 079763290, Siloci și-a exprimat amenințarea pe un ton nervos: „Dacă nu ștergi azi poza și textul cu mine, ai să vezi tu…”, și a închis telefonul.

Ruslan Siloci este acționarul majoritar la  OOO Proffstandart (Detalii, AICI), o compania rusească implicată în „spălarea” a 500 milioane USD. (Detalii, AICI ) El este acționar unic și la SC Prodpozitiv SRL (Detalii, AICI ), o societate comercială anchetată penal în 2009 de către procurorii Anticorupție, într-un dosar de contrabandă cu carne.

Citiți investigația aici:

RISE Moldova – Română

OCCRP  – Engleză


Preluarea articolelor de pe www.rise.md se realizează în limita maximă de 1.000 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct la sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu RISE Moldova. Materialele de pe platforma on-line www.rise.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din R. Moldova.
Comenteaza acest articol