7/06/2016

 Ministerul MediuluiMinisterul Mediului s-a autosesizat pe marginea anchetei RISE „Cartier de clasă lux în Rezervația Căpriana”, care relevă modul în care firma unui cipriot a ajuns să construiască vile în mijlocul pădurii.

Astăzi, 7 iunie, ministrul Valeriu Munteanu a emis un ordin prin care a dispus verificarea modului în care s-a făcut delimitarea terenului, dar și legalitatea construirii în fondul forestier a drumului de acces către viitorul complex de lux.

Totodată, „pentru a depista eventuala folosire necuvenită a banilor publici pentru alte interese, decât cele ale comunității”, ministrul a cerut să fie verificate și modul în care au fost aprobate şi finanţate din contul Fondului Ecologic Naţional două proiecte de infrastructură care vizează satul Căpriana.

Unul dintre acestea, în valoare de circa 3 milioane de lei, prevedea aprovizionarea localității cu apă potabilă și canalizare, iar licitația publică a fost câștigată de firma unui businessman din Moldova care i-a vândut cipriotului terenurile din pădure.

Citiți ancheta „Cartier de clasă lux în Rezervația Căpriana”, AICI

Comenteaza acest articol