23/10/2014

Șase membri ai Cabinetului de miniștri vor fi investigați de Comisia Națională de Integritate (CNI) pentru că și-au ascuns afacerile și proprietățile. Instituția responsabilă de verificarea declarațiilor de venit și proprietate ale funcționarilor publici a luat această decizie după ce RISE Moldova a publicat articolul „Miniștri cu afaceri secrete”, prin care dezvăluie companiile nedeclarate ale membrilor „Guvernului Leancă”.

CNI a decis joi, 23 octombrie, să-i ancheteze pe miniștrii de la Interne, Cultură, Economie, Muncă, Tineret și pe guvernatorul Găgăuzei, toți fiind suspectați că și-au ascuns companiile și unele proprietăți imobiliare. Totodată, membri CNI au votat, în unanimitate, ca ministrul de Interne, Dorin Recean, să fie cercetat și pentru o eventuală incompatibilitate cu funcția deținută, deoarece figurează ca administrator într-o societate comercială. Referitor la ministrul Agriculturii, vizat și el în investigația RISE Moldova, instituția va adopta o decizie la următoarea ședință.

Ancheta RISE Moldova a dezvăluit că 10 membri ai cabinetului de miniștri și-au ascuns o parte din afaceri și proprietăți. Detalii, AICI


Preluarea articolelor de pe www.rise.md se realizează în limita maximă de 1.000 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct la sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu RISE Moldova. Materialele de pe platforma on-line www.rise.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din R. Moldova.
Comenteaza acest articol