4/02/2016

Așa-zisul comitet vamal de la Tiraspol susține că RISE Moldova a denigrat imaginea transnistriei și îi subminează relațiile cu Rusia prin publicarea anchetei „Export din livezi-fantomă”.

În comunicatul comitetului vamal din regiunea transnistriană, publicat pe site-ul instituției și difuzat la televiziunea controlată de Tiraspol, este menționat că „RISE Moldova a publicat o nouă dezinformare pe 2 februarie 2016 într-o așa-zisă investigație despre exportul merelor și prunelor din transnistria în Rusia. În articol au fost menționate două companii care au efectuat acest gen de activitate – Alvi Grupp SRL și Dufrimol SRL”.

În concluzie, autoritățile vamale ale transnistriei consideră articolele publicate de RISE Moldova ca o dezinformare intenționată care are ca scop denigrarea imaginii regiunii și a organelor vamale ale acesteia, pe de o parte, și crearea unei atmosfere de neîncredere în relațiile ruso-transnistrene, pe de altă parte”. Comunicatul, AICI

RISE Moldova respinge în totalitate acuzațiile aduse și consideră că instituția vamală de la Tiraspol a interpretat în mod eronat informațiile publicate de noi.

Articolul nostru se referă la două companii înregistrate în transnistria folosite de afaceriști și funcționari corupți de pe ambele maluri ale Nistrului, drept paravan, pentru a exporta mere și prune în Rusia, ocolind embargoul impus Chișinăului.

În acest sens, RISE a publicat documentele fictive despre proveniența mărfurilor pe care le-au prezentat cele două companii Serviciului Vamal al Republicii Moldova, în care era indicat că merele și prunele provin din s. Caterinovca, o localitate din stânga Nistrului în care de fapt nu există livezi.

În plus, noi am făcut public și răspunsul așa-zisului Minister al Agriculturii și Resurselor Naturale din regiunea transnistreană care confirmă că în localitatea Caterinovca nu există livezi. Detalii, AICI

În spiritul informării corecte a cetățenilor, noi solicităm comitetului vamal de la Tiraspol să nu interpreteze în mod eronat și tendențios informațiile publicate de RISE, să citească cu atenție articolul și să nu manipuleze opinia publică.

RISE Moldova este un centru de investigații media și acționează exclusiv în virtutea codurilor deontologice care reglementează profesia de jurnalist.

În cadrul unei documentări jurnalistice, un reporter RISE s-a întâlnit la Tiraspol cu șeful comitetului vamal din…

Posted by RISE Moldova on Tuesday, 9 February 2016

Comenteaza acest articol