21/08/2014

Societatea pe acțiuni „Kempinski Hotels SA” (Germania) care deține cel mai vechi grup hotelier de lux din Europa întră în combinație de afaceri cu compania ruso-muntenegreană Soho Hotels pentru a gestiona în comun primul hotel de 5 stele din Bar, un oraș de coastă din sudul Muntenegru-lui.

Soho Hotels & Resort este situat în Sutomore, într-un mic golf  din Marea Adriatică. Zona a fost declarată „rezervație a biosferei” a Europei de către UNESCO, ceea ce înseamnă o zonă de interes ecologic retrasă din circuitul agricol, pentru dezvoltare durabilă, cu implicarea comunității.

building

Kempinski Hotels SA (Germania)

Stațiunea este destinată să acopere mai mult de 25 de hectare de teren, cu o jumătate de milă de plaje de nisip și pietriș. O mare varietate de arbori tropicali și subtropicali și flori cresc de-a lungul pantelor abrupte și zonele de pe malul mării. Potrivit site-ului companiei, complexul este dezvoltat pe baza fostului hotel Inex Zlatna Obala.

grigorev

Aleksandr Grigoriev

Aleksandr Grigoriev, principalul investitor
Grigoriev a instituit Soho Hotels anul trecut, având o ofertă din Belgrad pentru 11.8 milioane EUR ( 15 700 000 USD). Deși el a deschis un birou muntenegrean, personalul care răspunde la telefoane pretinde că nu știe cine este el.

Atunci când un reporter de la OCCRP a telefonat pentru comentarii din partea lui Grigoriev, un angajat din Muntenegru a făcut legătura cu un coleg de limbă rusă, care nu s-a identificat. După ce reporterul a întrebat de Grigoriev, femeia a spus: „Nu știu cine este Alexandru Grigoriev.”

Grigoriev a cumpărat proprietatea Inex Zlatna Obala la o licitație publică pe 31 mai 2013, plătind prețul de început de 11,8 milioane EUR , aproximativ o treime din prețul inițial anunțat în iunie 2008, când aceasta a fost înaintat spre vânzare prima dată.

Mai târziu, Grigoriev a transferat 10 la sută din dreptul de proprietate directorului executiv Soho Hotels, Rade Vujacic. Avesta este fiul unui investitor imobiliar muntenegrean, care, în trecut, a mai încheiat parteneriate cu rușii în alte investiții imobiliare.

Proiect „doar sub 100 de milioane EUR”
La sfârșitul lunii mai 2014 Vujacic a declarat cotidianului muntenegrean „Vijesti” că valoarea proiectului Soho Hotels este „doar sub 100 de milioane EUR” (133 milioane USD).

„Un proiect de contract a fost deja pregătit și convenit, echipa noastră și echipa lor de experți acum negociază cele mai mici detalii cu privire la contractul principal, care, dacă totul va merge conform planului, va fi finalizat la începutul lunii septembrie”, a declarat el ziarului.

Societatea germană Kempinski Hotels SA urmează să preia conducerea hotelului și se va ocupa de atragerea de clienți și desfășurarea de campaniilor de marketing, și oferă deja asistență tehnică și de gestionare a construcției.

Compania construiește ceea ce se pretinde a fi stațiunea cea mai luxoasa la Marea Mediterană, cu 58 de vile și un hotel de cinci stele, cu 150 de camere, o plajă privată, precum și trei în aer liber și două piscine interioare. Complexul va cuprinde magazine și buticuri, un club de iahting și port, facilități sportive și un loc de joacă pentru copii, împreună cu un club de tenis, restaurante și cafenele.


Preluarea articolelor de pe www.rise.md se realizează în limita maximă de 1.000 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct la sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu RISE Moldova. Materialele de pe platforma on-line www.rise.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din R. Moldova.
Comenteaza acest articol