1/06/2017

Cu strigăte și lovituri – așa au loc unele lecții pentru preșcolari la Grădinița numărul 55 din Chișinău. Dovadă sunt înregistrările audio, făcute pe ascuns, de unul dintre părinți.

denis

Denis, băiatul din imagine, frecventează Grădinița numărul 55 din Chișinău. Brusc și-a schimbat comportamentul. Mama lui, Alesea, a decis să investigheze ce se întâmplă. L-a echipat cu un dispozitiv de înregistrare, ascuns într-un ceas de mână, și l-a trimis cu el timp de mai multe zile la grădiniță. Ceea ce a auzit, a îngrozit-o.

Inițial directoarea grădiniței a dat vina pe copii și părinții acestora, ulterior, după ce a ascultat câteva fragmente din înregistrările audio, a recunoscut că în instituție au loc cazuri de agresivitate verbală.

Urmăriți mai jos un reportaj la acest subiect.


UPDATE:

Prim-ministrul Pavel Filip s-a autosesizat pe marginea materialului video realizat de RISE Moldova „Educați prin violență”. Detalii, AICI


Acest material este publicat în cadrul proiectului „Jurnalism de Calitate pentru Democrație” implementat de RISE Moldova în baza unui grant acordat de către Uniunea Europeană. Suma grantului oferit de Uniunea Europeană va acoperi 90% din costurile totale ale proiectului. Co-finanțarea proiectului „Jurnalism de Calitate pentru Democrație” pentru anul 2017 este asigurată de Fondul Naţional pentru Democrație (NED). Opiniile și constatările exprimate aparțin autorului și nu reflectă neapărat opinia Uniunii Europene.
Comenteaza acest articol